Sa zadovoljstvom obaveštavamo da je počela izgradnja vetroparka "VP Alibunar 1" snage 9 MW. Ovaj projekat predstavlja još jedan korak ka ostvarenju našeg cilja - promovisanje obnovljivih izvora energije i stvaranje održivije budućnosti. Vetropark “Alibunar 1” (9 MW) vlasništvo je kompanije Balkan Electric, koju je naša grupacija od osnivanja do dobijanja građevinske dozvole vodila, a 2022. godine prepustila Slovenačkom investitoru, kompaniji Rudis.

Vetropark "VP Alibunar 1" se nalazi u prelepom regionu Alibunar, koji se odlikuje povoljnim uslovima za proizvodnju energije iz vetra. Njegova planirana snaga od 9 MW omogućiće proizvodnju čiste energije a procenjena godišnje proizvodnja je 27.000 MWh što je dovoljne da napaja oko 5.400 domova, istovremeno smanjujući emisiju štetnih gasova i doprinoseći zaštiti životne sredine.

U izgradnji vetroparka "VP Alibunar 1" koristi se prvi put u Srbiji i Evropi vetroturbine Kineskog proizvođača Windey, ukupne pojedinačne snage 3MW. Svakom koraku pridajemo veliku pažnju kako bismo osigurali sigurnost radnika i zaštitu okoline. Naš tim stručnjaka sprovodi sve neophodne tehničke i ekološke studije kako bi se osigurala optimalna lokacija i postizanje najboljih rezultata.

Završetak izgradnje vetroparka "VP Alibunar 1" očekuje se do kraja 2023. godine. Nakon toga, vetropark će biti pušten u rad, čime će se ostvariti značajan doprinos u diversifikaciji energetskog miksa i smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva.

MFG je ponosna što je deo ovog inovativnog projekta koji doprinosi tranziciji ka održivom energetskom sistemu. Verujemo da će vetropark "VP Alibunar 1" postati simbol napretka u oblasti obnovljive energije i inspiracija za dalje projekte.

Ako želite da saznate više o vetroparku "VP Alibunar 1" i našim ostalim projektima, posetite naš veb sajt ili nas kontaktirajte putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Radujemo se što delimo ovu važnu etapu sa vama i zahvaljujemo vam na podršci u ostvarivanju čistije i održivije budućnosti.