MFG u svom portfoliju ima 111 MW razvijenih vetroparkova od samog početka i ideje do dobijanja svih neophodnih dozvola i saglasnosti za izgradnju vetroparka. Kao lokalna firma svesna svojih mogućnosti, MFG gleda ka strateškim investitorima sa idejom razvoja velikih projekata. Svoju ekspertizu u ovoj oblasti, MFG je najbolje pokazao tako što je 2 projekta već razvio, a pritom i dalje radi na razvoju novih projekata. Pri razvoju vetroparkova oslanjamo se isključivo na najbolje stručnjake iz svojih oblasti za svaku oblasti pojedinačno. Takođe, nudimo više načina saradnje sa opcijom “ključ u ruke” (project leading). 

Koju vrstu usluga nudimo?

 • Izrada studije izvodljivosti (Feasibility study)
 • Istraživanja vezana za ekološku opravdanost i mogućnost izgradnje vetroparkova
 • Izrada Biznis planova
 • Zakup i kupovina zemlje
 • Rukovođenje procesom merenja vetra sa procenom vetropotencijala
 • Vođenje projekta (project leading) kroz sve faze do dobijanja svih neophodnih dozvola za izgradnju i priključenje na mrežu
 • Organizaciju izgradnje projekta i puštanje u rad do dobijanja upotrebne dozvole (Asset Management, EPC, O&M)

Za više informacija možete nas kontaktirati klikom ovde, ili na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 • Želim da investiram u projekte u oblasti Obnovljivih izvora energije, koji su koraci u tome?

  MFG u svom portfoliu imam 111 MW razvijenih projekata i veliko iskustvo u uspešnim pregovorima sa investitorom. Nakon ostvarenog kontakta, MFG će prezentovati projekte na kojima radi. Za MFG najbitnije je da investitor jasno iskaže svoje namere kroz (LOI) a da u narednom koraku kroz Ugovor o poverljivosti informacija (NDA). U narednom koraku, MFG iskazuje sve najsitnije detalje oko projekata koji su bitni za investitora.

 • Koji su koraci u procesu konsultacija sa MFG-om pri razvoju i izgradnji vetroparkova?

  Koraci u procesu konsultacija sa MFG-om uključuju analizu izvodljivosti, pripremu projektnih planova, podršku pri nabavci opreme, vođenje pregovora i zastupanje investitora, kao i tehničku podršku tokom celog procesa razvoja i izgradnje vetroparkova.

 • Koliko godina iskustva ima MFG u razvoju vetroparkova?

  MFG ima više od 18 godina iskustva u razvoju vetroparkova, sa 111 MW razvijenih projekata u svom portfoliju.

 • Kako MFG pruža podršku investitorima u razvoju vetroparkova?

  MFG pruža podršku investitorima kroz sve faze razvoja vetroparkova, uključujući izradu studija izvodljivosti, istraživanja vezana za ekološku opravdanost, izradu biznis planova i vođenje projekta do dobijanja svih neophodnih dozvola i priključenja na mrežu.

 • Kako se vrši procena vetropotencijala tokom razvoja vetroparkova?

  MFG koristi međunarodno priznate stručnjake i specijalizovane metode za merenje vetra i procenu vetropotencijala. Ovi podaci su ključni pri donošenju informisanih odluka o lokacijama vetroparkova.

 • Kakve vrste saradnje nudi MFG u vezi sa razvojem vetroparkova?

  MFG nudi više načina saradnje, uključujući mogućnost investiranja u već razvijene projekte, kao i opciju "ključ u ruke" (project leading) gde preuzimamo vođenje projekta od samog početka i ideje do kraja, odnosno puštanja u rad i kasnijeg dobijanja upotrebne dozvole.

 • Kako MFG rešava stvarno pravne poslove – zemljište za razvoj vetroparkova?

  MFG ima stručnjake koji se bave zakupom i kupovinom zemlje za razvoj vetroparkova. Pružamo podršku u pregovorima sa vlasnicima zemljišta i obezbeđujemo neophodne ugovore i saglasnosti.

 • Koji su koraci u izradi studije izvodljivosti za vetroparkove?

  Izrada studije izvodljivosti uključuje detaljnu analizu tehničke, finansijske i ekonomske strane projekta. Na osnovu prikupljenih podataka, pružamo informacije o izvodljivosti i očekivanim rezultatima.

 • Kako MFG pomaže u izradi biznis planova za razvoj vetroparkova?

  MFG pruža stručnu podršku u izradi biznis planova za vetroparkove. Na osnovu analize tržišta, finansijskih projekcija i drugih faktora, izrađujemo detaljne planove koji pomažu investitorima u donošenju odluka.

 • Kako mogu kontaktirati MFG i zakazati sastanak u vezi sa razvojem vetroparkova?

  Za više informacija i zakazivanje sastanka u vezi sa razvojem vetroparkova, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili klikom na link "Kontakt" na našem veb sajtu.