MFG je ponosna naslednica kompanije Energowind, koja je stekla reputaciju kao lider u oblasti obnovljivih izvora energije. Početak rada MFG kao naslednika Energowind-a predstavlja novu fazu u kontinuiranom razvoju i proširenju delatnosti u oblasti vetroparkova i obnovljivih izvora energije.

Energowind je osnovan davne 2005. godine od strane predsednika naše grupacije, gospodina Branislava Matića. Istoimena firma nosilac je projekta Plandište 1 (102 MW), koji predstavlja jedan od prvih dobijenih građevinskih dozvola za vetroparkove u Republici Srbiji. Iste godine (2012), odvaja se Energowind koji ostaje u vlasništvu gospodina Branislava Matića, a matični Energowind menja naziv u NIS Energowind da bi danas isti nosio naziv NIS MET Energowind.

Kada je MFG preuzeo poslovanje od Energowind-a, preuzeo je i bogato nasleđe iskustva, stručnosti i uspešnih projekata. Ova tranzicija omogućila je MFG-u da izgradi snažne temelje za dalji razvoj i proširi svoje usluge u oblasti obnovljivih izvora energije. MFG kao grupacija, pored energetike ima i druge divizije u kojoj prednjači Agrar, a u razvoju su još neke. U sferi energetike pored razvoja obnovljivih izvora energije, MFG uvodi konsalting i distribuciju robe u kojima očekuje dalji razvoj svog poslovanja.

Uz visoke standarde kvaliteta i posvećenost postizanju rezultata, MFG je ostvario značajan rast i uspeh u svojoj industriji. Kroz strateško partnerstvo sa investitorima i kontinuirano praćenje najnovijih trendova, MFG je postao ključni akter u oblasti obnovljivih izvora energije.

S obzirom na dosadašnji uspeh i stručnost koju MFG poseduje, firma je spremna da nastavi sa razvojem novih projekata i pružanjem vrhunskih usluga svojim klijentima. MFG je posvećen održivom razvoju i doprinosu prelasku na čistu i obnovljivu energiju, stvarajući bolju budućnost za sve nas.